Mikor kell az életbiztosítás?

A legtöbben úgy gondolják, hogy őket nem érheti baj. Az mindig másokkal történik. Sokan nem gondolnak a jövőre, pedig az élet véges és halálunk után is tudunk gondoskodni szeretteinkről. Vannak, akik azt hiszik, hogy az életbiztosítás csak a gazdagok kiváltsága. Meglepő szám, hogy 10-ből csak 1 magyarnak van életbiztosítása. Sokan például azért nem kötnek életbiztosítást, mert azt vélelmezik, hogy drága, de az emberek általában sokkal magasabb összegre gondolnak a biztosítási termékek havi díjaival kapcsolatban, mint amennyibe valójában kerülnek.

Megvizsgálva a hazai piacot, sok jó ár-érték arányú biztosítási terméket találunk, amivel segíthetjük szeretteinket, ha történne velünk valami. A biztosítás elsődleges szolgáltatása a haláleseti térítés, de választhatunk számos olyan kiegészítőt, amely akkor segít, ha életünkben felmerül valamilyen egészségügyi probléma. Mindenkit érhet baleset, a bajban pedig jól jön a segítség. Egy jó döntéssel ügyfeleink időben gondoskodhatnak arról, hogy egy nem várt esemény bekövetkeztekor legyen, akire számíthatnak.

Íme néhány ok, amikor Önnek -felelősségteljes emberként- “kötelező” biztosítást kötnie:

  • Ha van hitele vagy tervezi a hitelfelvételt

Van, amikor a bank elvárja, hogy a hitel mellé életbiztosítást kössön, de csak a lakásbiztosítás a kötelező elem. Ha történik valami az ingatlannal, akkor a bankot nem éri kár. De mi van, ha Önnel történik valami? Ki tudja tovább fizetni a hitelt, ha kiesik egy jövedelem a családból? Nyilván Ön sem szeretné, ha a családja lakhatása veszélybe kerülne.

  • Ha az Ön jövedelme meghatározó a havi bevételekben

Ha Ön a fő kenyérkereső a családban és hirtelen nem jönne a fizetése, akkor van megoldása a havi kiadások fedezésére? Rezsi, élelmiszer, útiköltség, gyerekek … ? Egy biztosítási összeg megoldás lehet arra az átmeneti időszakra, amíg kitalálják a megoldásokat.

  • Ha előrelátó módon szeretné rendezni a temetési költségeket

Sajnos manapság egy halálozás nemcsak lelkileg, hanem anyagilag is roppant megterhelő lehet egy család számára. Többszázezer forintot is meghaladja egy temetés ára: sírhely váltás, koporsó, szertartás, síremlék. Ha van életbiztosítása, legalább anyagiakban tudja segíteni a családját, hogy ne okozzanak gondot a temetés költségei.

  • Ha tervszerűen gondoskodni, segíteni akar szeretteinek a halála után is

Az életbiztosítás a legjobb módja annak, hogy közvetlenül pénzt hagyjon szeretteire. A szerződés megkötésekor meghatározhatja, hogy ki(kik) legyen(legyenek) a kedvezményezett(ek), tehát ki legyen az, aki az Ön halála után megkapja a biztosítási összeget. Azonnal, nem több hónapos hagyatéki eljárásrend végén.

  • Ha saját magáról gondoskodna a bajban

Több olyan kiegészítő szolgáltatást köthet az életbiztosítása mellé, amely egy baleset után fizet, kórházi kezelést állja vagy világszínvonalú orvosi ellátást biztosít (a világon bárhol) egy betegség diagnosztizálása esetén.


Ráadásul az életbiztosítások már régóta nemcsak élet- és balesetvédelmi funkciók ellátásra alkalmasak, hanem megtakarításként, befektetésként is remekül használhatóak, mert a magas hozamok mellett kamatadómentességet is biztosítanak.

A legmegfelelőbb biztosítás kiválasztásában személyes konzultációval segítjük! Keressen minket bátran.

Kövessen bennünket a Facebook-on!