310 ezer magyarnak szinte biztosan nem lesz nyugdíja

A KATA adózás egyre népszerűbb a hazai vállalkozások között, olyannyira, hogy 2018 végén átlépte a háromszázezret a kisadózó vállalkozások tételes adóját (kata) választók száma. Várhatóan ez a szám 2019-ben is tovább fog nőni. De tisztában vannak a KATA adózást választók azzal, hogy mennyi nyugdíjat fognak kapni?

Az 50 ezer forint tételes adót fizető katás vállalkozókat kettős veszedelem fenyegeti a nyugdíjuk tekintetében, így elmondhatjuk, hogy 310 ezer kisadózó számára a nyugdíjcélú öngondoskodás egyszerűen elkerülhetetlen. Ugyanis a kisadózó vállalkozások tételes adója körébe tartozók nyugdíjszámítás során, a figyelembe vehető szolgálati idő rövidebb lesz, valamint a számított nettó átlagkeresetet is csökkenti a katás időszakban beszámítható kereset nagyon alacsony összege. 

Tudniillik a főállású kisadózó esetén a nyugdíj összegének kiszámítása során és a nyugdíjjogosultság elbírálása tekintetében egyaránt arányosítani kell a szolgálati idejét, ha a nyugdíjjárulék-alapot képező jövedelme kisebb, mint a mindenkori minimálbér összege. Márpedig, aki KATA-s vállalkozóként havi 50.000 Ft járulékot fizet, azt a nyugdíjba vonulásakor úgy fogják majd beszámítani, mintha bruttó 94.400 Ft-ot keresett volna. 75.000 Ft-os tételes adó megfizetésekor ez az összeg 158.400 Ft lesz. Ha a főállású kisadózó 50 ezer forint tételes adót fizet, akkor a  nyugellátásra jogosító szolgálati idejét a nyugdíjjárulék alapját képező kereset (idén havi 94 400 forint) és a mindenkor érvényes minimálbér (idén 149 000 forint) arányában kell meghatározni.

Mindez magyarra fordítva azt jelenti, hogy aki 2019-ben minimálbéren van bejelentve, az 1 év munkaviszony alatt 1 év szolgálati időt szerez, míg az 50.000 Ft havi járulékot fizető KATA-s vállalkozó 1 naptári év alatt 0,634 év szolgálati időt kap.

Ha a katás vállalkozó 75 ezer forint tételes adót fizet, akkor a nyugdíjjárulék alapját képező -a kata törvényben meghatározott- kereset (idén változatlanul havi 158 400 forint) magasabb, mint a minimálbér, így az arányos szolgálati időre vonatkozó rendelkezést nem kell alkalmazni.

Amennyiben még Ön sem tette meg a szükséges lépéseket, hogy a biztos nyugdíjat kapók táborába tartozzon, akkor ne tétovázzon, keressen fel minket! Nem fáj, segítünk 🙂

Töltse ki ajánlatkérő űrlapunkat, KATTINTSON IDE!

Kövessen bennünket a Facebook-on!